Mental förberedelse med Floating

2013-10-28

Efter årets VM flyttade jag hit till Jönköping, för att satsa på grapplingen. I samma veva började jag att arbeta allt mer på att få in sponsorer som kunde tänkas hjälpa mig att uppnå mina mål, och jag visste att en stor del av det hela var att faktiskt få arbeta mer med den mentala biten.

Jag tog därför kontakt med  Maarit Hurris Massage & Floatingcenter här i Jönköping, och vi startade ett samarbete där det innebar att jag skulle få vara inne i floatingtanken 1-2 gånger i veckan, fram till tävlingen som precis passerat. 

Jag ville kunna uppnå en sån fokus, ett totalt flow under hela tävlingen, som gjorde att det enda som fanns för mig var just tävlingen när jag väl var där. 

De första gångerna jag lade mig i tanken hade jag mycket förväntningar om vad som skulle hända, vad jag skulle kunna göra där inne etc. Jag hade rätt fel, eller ja, jag kunde iaf inte styra mina tankar alls där inne. Tankarna studsade. 

De tog ett par gånger inne i tanken där jag egentligen bara arbetade bort allt bakgrundssurr, ungefär som att skala bort ett par lager från en lök, om man nu skulle kunna jämföra min hjärna med en sådan. Till sist gick det iaf att börja fokusera mer på tävlingen, på matcherna och på att bygga upp ett fokus. Jag hann spendera omkring 15 timmar inne i den tanken, innan London, och kände mig väl förberedd mentalt, och därmed, när jag väl var på tävlingen var jag fullt inställd på att ta hem fyra stycken guld. Jag hade ju gjort det så många gånger där inne.

Läs mer om Tommys tävlingsdag här.

Tillbaka