Tommy tog "bara" Silver i Paris Open

2014-05-08

Tävlingen i helgen vart minst sagt intressant; först och främst kände jag ett otroligt fokus under hela tävlingen vilket förstås är väldigt positivt, då det vart en av effekterna jag velat få ut från floatingtanken sedan första floatingtillfället. 

Själva tävlingen resulterade i ett silver denna gång; jag vart enligt mig själv och många andra bortdömd av två franska domare (mötte en fransman) i finalen. Dock var det en bra tävling att känna efter både gällande den fysiska samt mentala formen; och bägge kändes otroligt bra och jag ser att floatingen ger de effekter som jag söker efter, både gällande fysisk återhämtning men även mental uppladdning. Vilket även visat sig under de senaste stora tävlingarna jag deltagit i, där det bland annat inkluderas ett EM-guld i min division i början av 2014. 

Jag har nu siktet fullt inställt på titeln som Världsmästare och tränar på för fullt, men jag måste säga att jag ser fram emot att snart få krypa in i tanken igen. Det känns i kroppen att jag inte varit inne i floatingtanken denna vecka, vilket är intressant i sig att det ger så tydliga, fysiska effekter gällande återhämtningen. Men som jag nämnt förut, jag tror verkligen att de timmarna jag spenderar där inne är jämförbart med en extra natts sömn; och alla som känner att de sover för lite (vem gör inte det?) skulle förhoppningsvis och förmodligen må så otroligt mycket bättre efter ett par timmar i tanken även dem. 

Med vänliga hälsningar
Tommy Karlsson
Elitidrottare BJJ

PS: Det är den stolta sponsorn Massage & FloatingCenter som har fetmarkerat lite text... :-)  

Tillbaka