Vill du ha en platt och snygg mage?

2021-10-01

Stress kan orsaka putmage/ bukfetma

Vill du ha en platt och snygg mage? Pressa då inte dig själv för mycket, inte ens med träningen.
Alla system som inte är absolut livsnödvändiga stängs ner när vi stressar över t.ex. en uppgift på arbetet, ja, faktiskt t.o.m. redan när morgonbestyren ska fixas. Kroppen känner ingen skillnad på om vår stress enbart beror på vanlig vardagsstress eller stress som handlar om liv eller död, den reagerar fortfarande som om vi vore kvar i stenåldern, och skickar därför all energi ut till hjärtat och musklerna, så att vi kan fly från den farliga sabeltandade tigern som kroppen tror angriper oss. Det är därför många säger att ”de inte går ner i vikt o/e omfång oavsett vad de gör, kroppen verkar ju gå i baklås”. Kroppen försöker alltså hålla kvar fettdepåerna så att det finns energi nog för att springa långt om det skulle bli nödvändigt. Fettet på magen är särskilt populärt eftersom det är lättare att förbränna än t.ex. fettet på höfterna.

Så här fungerar det:
Det är bland annat hormonet kortisol som ”hjälper” oss att hålla kvar fettet, och det får dig också att äta mer än du behöver för att säkra extra energi. Stress stimulerar binjurarna till att producera kortisol som har en dämpande effekt på hela immunförsvaret och också leder till att socker frigörs till blodbanorna. 

Så här tar du hand om det: 
Håll kortisolnivån i schack, låt inte kroppen ständigt befinna sig i ett tillstånd av kamp. Lev i ett avvägt lugnt tempo och spara stressen till situationer då det verkligen gäller.

Lättare sagt än gjort? Ja, jag vet. Mina tips:

 1. Pressa dig inte onödigt hårt, inte ens när det gäller träningen. Tvärtom kan träningen göra dig ännu mer stressad och resultatet blir att fettet klamrar sig fast ännu hårdare.
  Det kan ske mirakel med fetman om du t.o.m. minskar träningen en tid så att kroppen får tid att återhämta sig.
 2. Checka aktuell kroppstatus via Frekvensanalys.
  Få mätresultat på alla andra organ utöver binjurarna, dess funktion och hur de arbetar m.m. och på balansen mellan näringsämnen såsom vitaminer, mineraler, co-enzymer och aminosyror.
  En av de Frekvensanalyser jag arbetar med, FA:01 scannar 180 parametrar i kroppen. Analysen ger även en utförlig sammanfattande rapport om vad just Du behöver göra för att förändra ditt nuvarande liv.
 3. Detoxa årligen. Jag rekommenderar Elektrolytisk Detox som går ner på cellnivå.
 4. Det där envisa fettet som ändå hänger kvar? Äsch, det kan du omforma & reducera hos oss.
  Se fliken Fettreducering under Behandlingar.

Tillbaka