Elektrolytisk detox

Elektrolytisk detox

Rensa dina celler och din kropp från gifter

Detox är det engelska ordet för avgiftning. Idag har det blivit ett modeord, alla detoxar och marknaden är full av olika preparat, mat, inpackningar, piller, pulver, drycker... you name it, som alla säger sig göra samma sak...

Elektrolytisk detox via fotbad

Här är det viktigt att verkligen sätta sig in i vad de olika produkterna gör, framförallt de du sväljer. I bästa fall renar du tarmen, vilket inte är så dumt då uppemot ca 80% av immunförsvaret finns i magen, i sämsta fall kan du bli rejält dålig. Jag rekommenderar att du börjar på cellnivå! Och det sker elektrolytiskt, det finns ingen annan metod än elektrolytisk detox via fotbad, som når ända ner till din cellnivå. Efter det kan tarmrensning vara positivt. 

Hälsovinster med elektrolytisk detox

Individanpassad avgiftning - Unik och effektiv rening av just din kropp, dina celler rekommenderas!

Det här kan den elektrolytiska detoxen åstadkomma hos dig:

 • Öka energinivåerna i kroppen.
 • Aktivera cellerna och justera den vegetativa nerven.
 • Balansera metabolismen och stärka immunförsvaret.
 • Rena blodet och därmed ev. förhindra arterioskleros.
 • Reducera organens arbetsbörda, t.ex. njurar och lever.
 • Öka mag- och tarmmobiliteten.
 • Reducera värk och förbättra sårläkning.
 • Balansera kroppens pH-värde och minska nivåerna av fria radikaler.
 • Rensa ut tungmetaller, såsom t.ex. kadmium och kvicksilver.
Priser och information

Priser:

500 kr/behandling. En behandling tar 30 min. plus tvätt av fötterna, så ca 45 min.

Köp 6 behandlingar, betala för 5!

Vid köp av 6 behandlingar betalar du endast 2 500 kr
(Ord. pris 3 000 kr)

Vem behöver Detox?

I stort sätt alla kan dra fördelar av en detox, men du som upplever något av nedanstående har troligen särskilt behov av storstädning.

 • Ofta trött, sover dåligt utan att veta vad det beror på
 • Irriterade ögon, o/e blåsvarta markeringar, ”tunga påsar” under ögonen.
 • Hur ser tungan ut? Den ska vara svagt rosa, slät och fin.
 • Problem med tarmarna/matsmältningen; Gaser, uppstötningar, för lös eller för fast avföring.
 • Ofta illamående, ev beroende på sura uppstötningar/matsmältningsproblem.
 • Värk i leder och muskler.
 • Hudutslag
 • Allergi/ överkänslighet mot pollen, nickel, damm, gluten, laktos, viss mat
 • Torr, kliande hy/hudutslag och/ eller fet, acneliknade utslag
 • Torrt/fett hår
 • Huvudvärk
 • Svettas för mycket, kontra för lite
 • Dålig andedräkt
 • Ojämnt humör
 • Orkeslös/deprimerad/håglös
 • Stress

Vi lever i en allt mer förorenad värld. Tyvärr är det faktiskt så att vi genom vår omgivning får i oss toxiner dagligen. Vi kommer i kontakt med toxiner överallt; luften, vattnet, mat o dryck, rengöringsprodukter. Listan kan göras lång. Jag läste någonstans att vi dagligen får i oss 4 000 olika ämnen per dag!

Kemikalieproduktionen ökar stadigt

Även om forskarna hävdar att de små mängder gifter som vi har i oss inte kan göra någon "skada" kvarstår faktum: Kemikalieproduktionen i världen ökar stadigt; från 1 miljon ton år 1930 till 400 miljoner ton i dagsläget.
Vi har de senaste 50 åren byggt på med cirka 100 000 nya olika kemikalier som cirkulerar i vattnet, i luften och i maten. Vi vet mycket lite om hur de påverkar oss. Tänk sedan att även de gifter som är förbjudna sedan länge fortsätter ändå att cirkulera i maten och vattnet.

Var finns kemikalieprodukterna, mer specifikt?

Det är ju det som är intressant, om vi nu ska försöka undvika dessa.

EU påvisar ännu en rapport om hur mycket toxiner det faktiskt finns i vår s.k. nyttiga frukt och grönt; Nästan hälften av alla färska och processade varor med frukt och grönt innehöll rester av giftiga bekämpningsmedel.
Vi vet redan att vi sätter i oss flera kilo tillsatsämnen per person och år.

Ett litet exempel

Glutamaterna förhöjer smaken på olika livsmedel, men är även ett nervgift. Det har med andra ord en toxisk verkan på både nerver och hjärna. Hur många av oss kryddar inte sin mat med t.ex. natriumglutamat, utan att ens veta om det?

Om vi fortsätter med en ständig ökande produktion och konsumtion av miljöfarliga kemikalier och syntetiska läkemedel, kommer närvaron av dessa i mark och dricksvatten snart att bli mycket kännbara. I Englands dricksvatten har man redan Prozac, medan svenska avloppsvatten uppvisar höga halter bl.a. av det ångestdämpande, narkotikaklassade preparatet Oxazepam! 

Vi vet även att 2 ton kvicksilver via amalgam ”pumpades” i Stockholmarna under 1960 - 70-talet. Per år!
Vi vet också att grundvattnet i Stockholm idag är förorenat av kadmium, arsenik, koppar och kvicksilver. Var tredje vattenprov innehåller bakterier, och minst fyra olika läkemedelsrester har hittats i dricksvattnet. Och då bor vi ändå i rena Sverige! Vi vet ju också att vissa områden i vår egen lilla stad är mycket ohälsosamma när det gäller vår luft som vi andas in.

Tyvärr, kan man tycka ibland, så funkar inte naturen på det sättet så att den begränsar på våra tillgångar; Vatten, luft, ångor m.m. frigörs och sprids överallt.

Vi skyller ofta på generna när vi blir sjuka. Det kan ligga mycket i det. Men det händer nu också mycket inom det nya forskningsområdet kallat epigenitik. Här påvisar man bl.a. att generna bara är en s.k. blåkopia, det är främst miljön som utlöser genernas inneboende markörer. Vad är sant kontra falskt? Det får var och en avgöra.

Vad göra?

En bra början kan vara att välja biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel för städ och kropp, och åtminstone KRAV-odlade livsmedel, så gott det går, samt att ta ett eget ansvar för att rena kroppen och det är dags att börja nu! 

Kroppen fylls med slaggprodukter

I våra kroppar samlas slaggprodukter och toxiner som med tiden kan orsaka funktionsstörningar, som i sin tur på sikt kan ge både smärtor och olika sjukdomstillstånd. Så svaret på vem som behöver detoxa, är nog att alla behöver, våra kroppar orkar inte rena sig själva längre på ett optimalt sätt.

Några enkla, konkreta exempel just för dig

Vid årstider såsom t.ex. juletid, påsk och midsommar får mage, tarmar och framförallt levern ett extra hårt jobb, eftersom god festmat, tillika god dryck, vill väl ingen, allra minst du avstå ifrån, eller hur? Tänk sedan på alla kalas. Detta ställer vissa krav på våra organ, varav en del får jobba mer än andra;

Allra mest har levern en tuff period vid dessa festtillfällen; Levern är ett mycket viktigt organ som producerar galla för att kroppen ska kunna ta hand om de fetter som vi stoppar i oss. Den skickar vidare till gallblåsan, som förvarar gallan. Levern tar också smällen för de gifter som vi proppar i oss form av t ex alkohol. Den lagrar dessutom vitaminer och ser till att kroppen har bränsle i form utav glukos. Levern har mycket att uträtta.

Talesättet

Ta hand om ditt hjärta borde omfatta även levern. Den är faktiskt i nuläget ganska svår att byta ut.
Det är i speciellt sådana "ohälsosamma" tillfällen som vi verkligen behöver ägna en extra tanke på hur vi mår invärtes. Vem avger inte "Nytt år; nya löften om ett hälsosammare jag." men sen brukar det inte bli så mycket mer.

Rensa kroppen i förebyggande syfte

Kom ihåg att det är hälsosamt att rensa i även förebyggande syfte. Likaså att fylla på din kropp med nyttigheter redan med detsamma, varför vänta tills du blir sjuk? Bättre pH- värde, mer syre till blodcellerna, och en förbättrad utsöndring av toxiner ur kroppen. Allt detta kan detox hjälpa till med, på ett mycket enkelt sätt.

Hur går elektrolytisk detox till?

Med hjälp av ditt PH-värde i munnen brukar jag avläsa om du är försurad eller basisk. Därefter kopplas du till en handledskontakt, som leder mycket svag ström genom kroppen, helt enkelt för att känna av svängningarna i din kropp.

Säkerhetsåtgärder 

Allt levande har energivibrationer, och armbandet är en säkerhetsåtgärd för att det är något levande som avgiftas. Vi laborerar inte med människor, el och vatten utan säkerhetsåtgärder! Du får även ett "bastu-bälte" omkring dig, dvs. ett bälte som leder infraröd värme djupt in till det område du har valt att placera det över. Den ökade blodcirkulationen gör att syrerikt blod skickas snabbt till spända, värkande muskler eller stela leder, vilket ger effektiv smärtlindring. Jag rekommenderar att placera bältet först över njurarna och senare över levern, för att stimulera utsöndringen av toxiner.

Anpassat Detox program

Vi startar ett speciellt, anpassat program just efter dig. Du sitter med fötterna i en vanlig balja med vatten och tror inte att det är sant! Vilka gifter och avlagringar som faktiskt lämnar din kropp, måste upplevas! Lukta på din egen kropps lagrade skräp! 

Beställ tid och prova själv

Oftast är det så att man inte tror på det förrän man själv sitter där med fötterna i baljan och faktiskt ser med egna ögon vad som sipprar ut.

Restriktioner

 • Organtransplanterade som intar immunsuppressiva medel, eller cancerpatienter som redan intar cellgifter/strålning ska givetvis inte utföra behandlingen!
  Uppgiften de personer har framför sig är att bryta ned sitt immunförsvar, inte bygga upp den! Efter att nedbrytandet är utfört, och det är dags att återigen bygga upp celler och immunförsvar kan däremot detoxen hjälpa till med att föra ut ev. medicinska birester och annat.
 • Förebygga är alltid bäst, det är det vi behöver lära oss att vara steget före, men det är inte lätt när man redan befinner sig där, mitt uppe i smeten.
 • Har du tid på dig innan någon drastisk åtgärd måste utföras, rekommenderar jag dig att noga tänka över situationen, trots den traumatiska situation du troligen befinner dig i. 
 • Rådgör med flera olika läkare/vårdinstanser. 
 • Vad säger den alternativa medicinen? Ta ställning/ ansvar, det är du som bestämmer över ditt liv! 


Den elektrolytiska detoxen rekommenderas inte heller till de som har pacemaker, eller andra med elektricitet fungerande inplantat. Epileptiker kan eventuellt detoxa, men endast under professionell övervakning, som inte kan tillhandahållas här.

Mildare detoxbehandlingar

Ovanstående grupper rekommenderar jag istället andra mildare detoxbehandlingar, dels tarmrensningskur och Foot Patch. 

Gravid och ammande kvinnor avrådes från Detox

Gravida och ammande kvinnor avrådes bestämt från samtliga sorters detox. De flesta tunga miljögifter lagras i vårt kroppsfett och stannar kvar där. De kan dock via blodomloppet överföras även till foster. Går man ned i vikt snabbt, blir naturligtvis giftkoncentrationen högre i det fett som är kvar. Det är därför som ammande mödrar varnas för att gå ned i vikt för snabbt. För att överförtydliga: Pga den stora giftutsöndring som sker i moderns kropp blir koncentrationen av gifter i den feta bröstmjölken högre och kan därmed bli skadlig för barnet.

Gravida/ammande ska inte överhuvudtaget fundera på detox eller s.k. bantning/viktminskning! Graviditetskilona efteråt kan vara ok att i lagom takt bli av med, men passa inte på att bli av med fler: Fett binder tungmetaller. Mjölk är fett. Terapeuter får inte enligt lag behandla barn under 8 år.

Vid osäkerhet om lämplighetsfaktor, var vänlig rådgör med din läkare.

Mer information och artiklar om detox

När jag började med elektrolytisk detox via Bionet kom jag i kontakt med ett ungerskt företag och därmed Sandor Varga, Holistiker och naturmedicinsk läromäster. Jag var till Ungern på ett studiebesök kombinerat med nöjesresa, ett fantastiskt land! Sandor Varga har sammanställt mycket matnyttig information, som jag valt att inte plocka bort när jag gått vidare på min färd till andra apparater. För han har sammanställt mycket bra information avseende gifternas ursprung, verkan, metoder & nödvändighet av avgiftning m.m. I denna skrift nämns också Aloe Verans och Nonis fantastiska egenskaper. Här kan du få fördjupad information om vad detox egentligen innebär.

Och här nedan finns ganska intressanta artiklar om Detox!

Detox - alternativa behandlingar på frammarsch. 2008-01-29

Detox - Artikel från Jnytt.se. 2007-12-26

Detox - Artikel om hur elektronanalytisk detox rensar kroppen på gifter.

Detox - Vetlandaposten 110903 - Detox fotbad ska driva ut gifterna

Detox - Vetlandaposten 111103 - uppföljning av ovanstående artikel om Detox

Detox - "Naturally Draw Toxins From The Body ...While You Sleep!

Skaffa din egen detox-utrustning - Börja behandla dig själv och/eller andra

1 000-tals nöjda klienter har genom åren detoxat sig via Maarit Hurri, som enligt vissa anses vara Sveriges ledande detox-expert när det gäller elektrolytisk detox.

Utför Detox hemma

Jag har många kunder utspridda i landet som efterlyser detox på hemma-plan, och söker därmed fler som vill börja med detox, i enskild eller terapeutisk verksamhet.

En del köper in utrustningen för att "bara" behandla sig själva och familjemedlemmar m.fl. för att förbättra och underhålla sin egen hälsa. Andra kan tänka sig att behandla fler personer utöver sig själva, ur en mer terapeutiskt synvinkel, och då kanske de dessutom ser det som en möjlighet till att göra något helt annat än tidigare. Oavsett om du står i startgroparna att prova något nytt eller redan idag arbetar som terapeut och vill vidareutveckla din verksamhet så har du kommit rätt!

Adekvat utbildning

Det finns ett antal olika märken på marknaden idag. Många terapeuter m.fl. har tyvärr köpt en apparat utan adekvat utbildning, vilket leder till stor okunskap om vad elektroytisk detox egentligen innebär.
Hos oss köper du inte enbart en detox-apparat utan ett helt koncept!

Detta får du hos oss

 • Ett start-kit med all utrustning som krävs utöver apparaten, allt för att du ska kunna sätta igång direkt. Dvs. även balja, plastpåsar osv. ingår. Du behöver endast köpa salt.
 • En dags utbildning i teori & praktik, där du även får en unik informationsmanual/ bruksanvisning
 • Service & garantiåtaganden 

Jag ger dig dessutom möjlighet till att:

 • Praktiskt repetera vid behov, med reella klienter om så önskas.
 • Fri telefonsupport för vägledning i klientfall.
 • Starta upp aktiviteter samt säljstöd.

Hör av er till mig, Maarit Hurri, för en förutsättningslös diskussion.

Tarmrensning och komplement till elektrolytisk detox

Tarmrensning rekommenderas efter en detox-kur

Här finns det många olika fabrikanter, men jag föreslår bl.a. Holistics preparat, som ju är svenskt och väl erkänt. Detox från Holistic har en mild slipningseffekt till en början, men efter senast en vecka undrar du vad som pågår!

Är du van att rensa tarmarna, och dessutom t.ex. dricka Aloe Vera, som jag, kan det ta upp till 14 dagar före effekt, men lugn, det kommer, låångt mer än vad du önskar i slutändan! Jag har givetvis upplevt det själv, pröva du med! Jag har ofta specialerbjudanden, framförallt just till detox-klienter. 

På mångas begäran tar jag hem andra produkter från välkända Holistic, som bl.a. immunolog Sanna Ehdin, författare till "Den självläkande människan" rekommenderar. En del Holistic-produkter har jag oftast hemma, såsom, givetvis, Detox-kuren! Annat tar jag hem efter dina önskemål. Eller om du vill beställa direkt från butiken: www.maarithurri.vitamera.se

Här nedan följer mer detaljerad info om Detox-paketet som rekommenderas efter en elektrolytisk detox/ behandling.

Holistic Detoxpaket

UltraDetox är ett pulver bestående av mycket fibrer och en naturlig blandning av 35 effektiva örter som stärker kroppens avgiftningsorgan, särskilt levern, vilket hjälper dig i sin tur att rena kroppen.

Pulvret består av mycket fibrer och en helt naturlig blandning av 35 olika hög kvalitets- örter, vilket verkar i en kraftig synergieffekt med varandra. Stimulerar kroppens utrensning och detox, och kan vara den ört/fiber- drink du behöver för att rena, reparera, stärka och vitalisera din kropp. Drick mycket vatten!

UltraBalans är kapslar med en örtblandning av 10 naturliga effektiva örter för att rena tarmen, balansera tarmfloran och motverka svullen mage. Drick extra vatten!

Innehåll Ultra Detox

Psylliumfröskal, hibiscusblommor, lakritsrot, cascara sagrada, kelp (havsalg), rödbeta, vaxpors, pepparmyntablad, kanel, svart valnötsskal, pumpafrön, verbena, röd alm, våtnarv, aloe verablad, kardborre, rabarberrot, yucca, vitlök, alfalfa, blåbär, nejlika, berberis, timjan, bentonitlera, kattmynta, vitpil, echinacea purpurea, salvia, kruskräppa, maskrosrot, olivblad, läkemalva, ingefära, cayennepeppar.

Innehåll Ultra Balans

Fruktbägare från svart valnötsträd, kiselgur, fumarinsyra, malört, nejlika, ingefära, olivblad, pau d' arco (lapacho), mariatistel, gurkmeja. Innehåll: Svart valnöt, kiselgur, fumarinsyra, malört, nejlika, ingefära, olivblad, pau d' arco (lapacho), mariatistel, gurkmeja.

OBS! även om du är nötallergiker, så tål du själva fruktbägaren från valnötsträden. 

Intag av Detox

Ultra Detox 2 tsk 1-2 gånger per dag (tas mellan måltider) eller enligt rekommendation. Blanda med 2,5 dl vatten eller juice. Bör tas tillsammans med Holistics UltraBalans för optimal effekt.

UltraBalans 2 kapslar 2 gånger per dag eller enligt rekommendation. Bör tas tillsammans med Holistics UltraDetox. Undvik under graviditet och amning.

Andra Holistic produkter kan du enkelt beställa via nätet. Kliv in i butiken; www.maarithurri.vitamera.se.

Prova att detoxa när du sover eller badar

Fråga: Är någon av de andra nämnda metoderna lika bra, t.o.m. bättre eller vadå?
Svar: Nej, absolut inte, det finns ingen annan metod än elektrolytisk detox via fotbad, som når ända ner till din cellnivå. Men de andra behandlingarna kan fungera som ypperligt komplement, till de behandlingar man faktiskt gör. Eller när man av olika anledningar inte kan utföra andra detox-metoder.

Foot Patch

Sätt på dig små påsar under fötterna innan sänggåendet - och detoxa dig när du sover! Här kan du som behärskar engelska ta del av en mycket bra sammanfattning av vad dessa små lappar faktiskt utför. Naturally Draw Toxins From The Body.

Lita på processen

Alla andra - lita på processen! Gör du en annan samtida detox-kur, kan det vara lämpligt att komplettera med Foot Patch enligt våra anvisningar. I annat fall rekommenderas oftast 2-3 veckors nattlig användning, beroende på ditt hälsotillstånd. Just nu 199 kr/10 pack. 

Detox-Bada i Epsomsalt!

Gör en egen hemma-kur med hjälp av Epsomsalt i ditt badkar! Låter kanske inte särskilt glamoröst, men är en av de mest djuprengörande och avslappnande behandlingar som tänkas kan. Som du dessutom kan göra själv, så till vida du är helt frisk.

Magnesiumsulfatet i epsomsaltet värmer och lugnar kroppen, vilket gör att leder och muskler slappnar av. Räkna med att bli mycket varm - temperaturen går upp betydligt, du svettas rejält - och släpper ut toxiner/ gifter!

OBS! Inget för alldeles egen hand! Se till att du är hyfsat frisk, samt har någon i närheten du kan ropa på, ifall du känner dig yr eller allmänt konstig, det kan bero på eventuell överhettning. Svalka dig i såfall snabbt och drick vatten.

Läkarutlåtande för dig med diverse sjukdomar

Alla med diverse sjukdomar avrådes innan de har läkarutlåtande! D.v.s. de med Hjärt- kärlproblematik avrådes absolut. Likaså de med diabetes, njursjukdomar och svårare psoriasis. Psoriasis lindras ofta utvärtes av magnesiumsulfat, men här pratar vi om större mängder av salt, som anstränger njurarna extra mycket i dess reningsförmåga, vilket inte psorias-patienter oftast inte följer upp med vätske-intaget. Psoriasis beror ofta på njurproblem. 

Gravida/ ammande samt barn under 8 år är självklart andra grupper som inte ska detox-bada. Läs med fördel artikeln om magnesiumsulfat som finns här ovanför, under floating-rubriken.

Köp 2 kg Epsomsalt för endast 99:-

Recept för bad medföljer köpet av salt.

Hos mig kan du också ta del av örtmediciner, koppar- & magnetterapi, ph-balanserat & joniserat vatten, Aloe Vera m.m.

Bildgalleri